Špilberk Food Festival 11. - 13. 5. 2012
Svátek jídla - Špilberk Food Festival na brněnském hradě Brno, 21. 04. 2012 - První ročník festivalu Špilberk Food Festival se v nejvýznamnější brněnské historické památce uskuteční v termínu 11. 05. - 13. 05. 2012. Festival je určen všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. O nevšední gastronomické zážitky se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků Jihomoravského kraje. Už první ročník bude okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi. Na nádvořích a severní terase hradu Špilberk proběhne první ročník festivalu Špilberk Food Festival, budou se zde podávat prvotřídní delikatesy přímo pod širým nebem. Festivalu se zúčastní vyhlášené restaurace jako například KOISHI restaurant, Restaurant Noem Arch, nové IL Mercato, Restaurace hotelu Savannah, Hacienda Mexicana, Restaurace Bonanza, Glamour restaurant, Boulevard restaurant, Hotel Prestige či Leporelo+. Pro tuto příležitost připraví restaurace znamenité speciality, které především zdůrazňují filozofii jednotlivých podniků. Doprovodný program Po tři dny čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program – Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha, soutěže a ochutnávky piv s pivovarem Starobrno či degustace rumů s Janem Albrechtem (Brand Ambassador Zacapa pro ČR a také someliér United Premium Brands). Festivalu se zúčastní i známý italský šéfkuchař Riccardo Lucque, majitel pražských restaurantů Aromi a La Finestra, stánek Espresso/ Dilmah/ Lavazza pro vás zase připraví záhadnou Čajovou mixologii s Martinem Janurou a Espresso coffee design s Davidem Samkem a nesmíme opomenout ani cooking show kulinářského studia Divoká vařečka či mnohých zúčastněných restaurací. Samozřejmě nebudou chybět ani besedy s odborníky. Snoubení jídla s vínem Nedílnou součástí akce bude i prodejní přehlídka vín a řízené degustace. Účastníkům festivalu se tak otevře možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale i nespočtu vzorků různých vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného. Restaurace vám na festivalu navrhnou nejvhodnější kombinaci vína a jídla pro dokonalou harmonii chutí. Řízené degustace povedou samotní vinaři, kteří odborným výkladem zasvětí návštěvníky do tajů správného ochutnávání, výroby a pěstování vína. Jak by měl festival probíhat? Vstup na Špilberk Food Festival bude možný pouze s platnou vstupenkou. Součástí vstupenky bude i základní balíček festivalových platidel tzv. Florénů na konzumaci. Florény budou jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, vybrané nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoliv v průběhu festivalu na speciálně označených místech v areálu. Vstupenky s jednodenní platností budou prodávány vždy jen na konkrétní den. Kontaktní osoba Mgr. Kateřina Bílková Tel.: +420 608 548 680 Email: info@gova.cz Www: www.SpilberkFoodFestival.cz www.gova.cz Hlavní organizátoři akce Mgr. Jiří Bílek Tel.: +420 773 516 161 Martin Veselý Tel.: +420 606 676 777
Kontakt
Mgr. Kateřina Bílková - GOVA
organizace kulturních a sprtovních akcí
Bešůvka 19
64100, Brno
Telefon: 608548680
E-mail: info@gova.cz
http://www.gova.cz
Kontaktní manažer: Kateřina Bílková
kontakt s médii
Email: info@gova.cz
Telefon: 608 54 86 80