PressOnLine.cz - Potravinářský průmysl

Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v 10 krocích!

Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má nízkou energetickou hodnotu a velké oblibě se těší i díky své variabilitě v kuchyni. Víte ale, jak poznáte…

Promotion Factory ČR - 26.1. 2018 - Potravinářský průmysl , Móda a životní styl

Doprajte deťom zdravšiu alternatívu mikulášskeho balíčka

Originálny darček na Mikuláša v podobe mrazom sušeného ovocia značky BRIX Blíži sa deťmi najobľúbenejší sviatok v roku – Mikuláš a rodičia už začínajú rozmýšľať, čo zahrnúť do mikulášskeho balíčka. Značka BRIX – Grown for flavour si…

Paper Life - 20.11. 2017 - Společnost , Potravinářský průmysl

<h2>Drsný příběh jedné rodiny</h2>

Propagace firem, s.r.o. - 19.11. 2017 - Potravinářský průmysl , Zábava a volný čas

Mrazené ovocie môže byť zdravšie ako čerstvé

Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleniny, ktoré sú najviac a najmenej…

Paper Life - 20.9. 2017 - Zdraví, zdravotnictví a léčiva , Potravinářský průmysl

Mrazené ovocie môže byť zdravšie ako čerstvé

Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleniny, ktoré sú najviac a najmenej…

Paper Life - 20.9. 2017 - Zdraví, zdravotnictví a léčiva , Potravinářský průmysl

Ochutnajte lyofilizované ovocie značky BRIX na výstave Agrokomplex 2017

Mrazom sušené ovocie je ideálnym spoločníkom na cesty Každoročná augustová výstava Agrokomplex otvorí svoje brány vo štvrtok 17. 8. 2017 a potrvá do nedele 20. 8. 2017. Poľnohospodársky a potravinársky veľtrh so sebou prináša možnosti otestovať či…

Paper Life - 14.8. 2017 - Potravinářský průmysl , Společnost

Uchovávání masa se za posledních 4 000 let nezměnilo. V budoucnosti je však čekají velké změny

První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v ruce s vývojem organizované společnosti však přicházela potřeba ulovené maso skladovat a uchovávat pro pozdější spotřebu či obchod.…

LESENSKY.CZ - 25.7. 2017 - Potravinářský průmysl ,

Slovenská značka prerazila s jedinečným produktom vo Veľkej Británii

Produktovou novinkou na Slovensku a v zahraničí je mrazom sušené ovocie značky BRIX. Ide o revolučnú metódu spracovania ovocia, s ktorou prišla na slovenský trh prievidzská firma. Napriek tomu, že funguje len od začiatku roku 2017, podarilo sa jej…

Paper Life - 17.7. 2017 - Zábava a volný čas , Potravinářský průmysl

Trendy v chladírenství: důkladná izolace, využití nerezu, pojízdné regály a samonosné a snadno smont

Chlazení a mrazení potravin je záležitostí, bez které by se dnes neobešel žádný supermarket, restaurace ani závod na zpracování masa či dalších potravinářských produktů. Moderní chladírenské a mrazírenské prostory vynikají důkladnou izolací a…

LESENSKY.CZ - 3.7. 2017 - Potravinářský průmysl , Chemický průmysl

Ako zachovať v sušenom ovocí vitamíny a minerály? Odpoveď má značka BRIX

Každý z nás sa už stretol so sušeným či mrazeným ovocím, čo sú – okrem zavárania - dva najčastejšie spôsoby jeho dlhodobého uskladnenia. Majú však svoje plusy i mínusy. Pri spracovaní ovocia týmito spôsobmi dochádza k znehodnoteniu obsahovej…

Paper Life - 13.6. 2017 - Potravinářský průmysl , Zdraví, zdravotnictví a léčiva

Ochutnajte novinky - 100% prírodné hroznové nealko z ELESKA

Po zime dobre padne očista organizmu, módne zvaná aj detox. Ak teda chcete telo zbaviť škodlivých látok a dopriať mu prísun vitamínov na prírodnej báze, mali by ste zvoliť také produkty, ktoré obsahujú čo najmenej konzervantov a „éčok“.…

Paper Life - 13.4. 2017 - Potravinářský průmysl , Zábava a volný čas

Ochutnajte novinky - 100% prírodné hroznové nealko z ELESKA

Po zime dobre padne očista organizmu, módne zvaná aj detox. Ak teda chcete telo zbaviť škodlivých látok a dopriať mu prísun vitamínov na prírodnej báze, mali by ste zvoliť také produkty, ktoré obsahujú čo najmenej konzervantov a „éčok“.…

Paper Life - 12.4. 2017 - Potravinářský průmysl , Zábava a volný čas

ČR exceluje v chytré komunikaci. Hlavní boom je na spadnutí

Ještě před třemi lety konstatovala souhrnná zpráva Evropského parlamentu, analyzující chytrá města napříč sedmadvacítkou, že zejména pro středoevropské státy by zavedení prvků smart city mohlo znamenat zásadní milník v ekonomickém rozvoji i zvýšení…

- 7.4. 2017 - Potravinářský průmysl , Informační technologie

Haňovice na Hané sklízí tuny rajčat týdně. Jejich skleníky vytápí místní bioplynová stanice

Skleníky Zemědělského družstva v malé obci na Hané slibují výnosnost až 800 tun rajčat ročně. Ve dvou obřích sklenících vytápěných místní bioplynovou stanicí se pěstují kvalitní odrůdy cherry rajčat, která končí na pultech mnoha českých obchodů.…

LESENSKY.CZ - 20.2. 2017 - Ekologie a životní prostředí , Potravinářský průmysl

Parker Hannifin představí na veletrhu Pivo, Bier & Ale EXPO 2017

Parker Hannifin představí na veletrhu Pivo, Bier & Ale EXPO 2017 novinky pro studenou mikrobiální stabilizaci piva Praha, 13. února 2017 – Parker Hannifin, globální lídr v oblasti technologií pohybu a řízení, ve spolupráci se svým partnerem…

Aetna, spol. s r.o. - 13.2. 2017 - Potravinářský průmysl , Strojírenský průmysl

Nedodržení teploty, překročení trvanlivosti nebo skladování v sáčku. 5 nejčastějších chyb při sklado

Skladování a uchovávání potravin se řídí mnoha pravidly. Jejich dodržování je přitom nesmírně důležité pro uchování chuti, aroma ale i samotné kvality potravin, která přímo ovlivňuje naše zdraví. Nejčastěji chybujeme v dodržování teplotních podmínek…

LESENSKY.CZ - 27.9. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Víno Blatel představilo nové etikety. Usnadní orientaci při výběru vín

Po téměř dvouleté přípravě představila společnost Víno Blatel nový vzhled vinných etiket. Jeden z největších tuzemských pěstitelů vinné révy chce zákazníkům nabídnout ucelenou kolekci vinět, které usnadní orientaci při výběru vína. Všechny etikety…

LESENSKY.CZ - 30.8. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Syrových ryb se bát nemusíte. Přesvědčí vás o tom tyto tři jednoduché recepty

Zatímco v Asii se syrové ryby v různé podobě vyskytují na jídelníčku denně, v českém prostředí není konzumace tepelně nezpracovaných ryb příliš běžná. Syrové rybí maso přitom obsahuje pro tělo velmi cenné vitamíny B12, A a D, ale i fosfor nebo…

LESENSKY.CZ - 10.8. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Chia, quinoa, karob, špalda, shiitake aneb 5 netradičních zdravých rostlin ke konzumaci

Chia, quinoa, karob, špalda či shiitake. Přestože mnozí nevědí, co si pod těmito cizojazyčnými pojmy představit, milovníci zdravé stravy tyto rostliny znají a přesně ví, jak je využívat. Chia semínky ze šalvěje hispánské lze například ochutit salát,…

LESENSKY.CZ - 29.6. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Vinaři mezi celebritami: Ochutnejte víno Stinga i Drew Barrymore

Co mají společného Brad Pitt, Drew Barrymore či Beckhamovi? Kromě popularity též lásku ke kvalitnímu vínu. Nejnovějším trendem mezi celebritami však není pouze pití dobrých vín, ale i jejich pěstování. Zatímco některé známé osobnosti víno produkují…

LESENSKY.CZ - 25.5. 2016 - Zábava a volný čas , Potravinářský průmysl

Velké srovnání potravinových obalů v ČR: Nejvšestrannější využití nabízejí jednorázové termoformovan

Ačkoliv v současnosti existuje více možností, jak dovážet či přenášet hotová jídla, ne každý obal se hodí pro všechny pokrmy. Odborníci ze společnosti Blatinie proto srovnali 5 nejpoužívanějších druhů potravinových obalů. Mezi ně patří klasické…

LESENSKY.CZ - 16.5. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Konzumace rybího masa podporuje zdraví mozku. Chrání před demencí i Alzheimerem

Výživové rady se na nás valí ze všech stran. Často si tipy na ideální složení jídelníčku protiřečí a módní vlny vyzdvihují různé potraviny, které jsou ten či onen rok zrovna v kurzu. Ve všech dietních radách a výživových plánech ale najdeme několik…

LESENSKY.CZ - 30.4. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Je ekologická a zvyšuje sexuální libido aneb 5 věcí, co jste o raw food nevěděli

Raw food neboli syrová strava či vitariánství je způsob stravování, při kterém se potraviny konzumují v jejich přirozené podobě. Přestože je již spousta informací o tomto stravování všeobecně známa, málokdo ví ta nejzajímavější fakta. Věděli jste…

LESENSKY.CZ - 22.4. 2016 - Ekologie a životní prostředí , Potravinářský průmysl

Nové trendy v balení tekutin: kanystry vystřídaly jednorázové vaky v krabicích

Zatímco dříve byly nápoje většího množství běžně uchovávány v kanystrech či sudech, v posledních letech v České republice roste oblíbenost speciálních vaků, takzvané technologie bag in box. Hlavním důvodem je skladnost, snadná manipulace a delší…

LESENSKY.CZ - 12.4. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Tuzemské vinice se letos podle enologů probouzejí dříve. Vliv na to má mírná zima

Zatímco ve Francii i Itálii vinice ožívají už koncem února, tuzemské vinice se probouzejí s příchodem jara, v severních oblastech i později. Vždy totiž záleží na teplotě vzduchu a půdy. K slzení révy, které značí probouzení vinice, dochází při…

LESENSKY.CZ - 12.4. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Uchovávání masa se za posledních 4 000 let nezměnilo. V budoucnosti nás však čekají velké změny

První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v ruce s vývojem organizované společnosti však přicházela potřeba ulovené maso skladovat a uchovávat pro pozdější spotřebu či obchod.…

LESENSKY.CZ - 2.4. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Světovým rekordmanem se loni stal český rybář. Češi však stále rybám na chuť nepřišli

Uplynulá rybářská sezóna celosvětově přinesla celou řadu rekordních úlovků. Světový rekord v lovu kapra od loňska drží Tomáš Krist z jihomoravských Milotic. Osmačtyřicetikilového velikána ulovil v květnu v Maďarsku poblíž Balatonu. I přes šikovnost…

LESENSKY.CZ - 20.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Zájem o jednorázové plastové obaly na hotová jídla roste. Z hygienických důvodů nahrazují vratné jíd

Poptávka po jednorázových plastových obalech loni vzrostla o 10 % a růst se očekává i letos. Podle průzkumů i mnohých odborníků jde o nejhygieničtější způsob, jak uchovat hotové jídlo chutné, výživné a zdravotně nezávadné. Jednorázové plastové obaly…

LESENSKY.CZ - 15.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Ideální čas pro degustaci je ráno a sýr se k ní příliš nehodí aneb Vše, co jste o degustaci dosud ne

Degustaci vína zažil alespoň jednou za život téměř každý z nás, a přitom se s ní stále pojí mnohé mýty. Ten nejčastější, tedy že se degustace hodí pouze pro znalce vína, už se daří úspěšně vyvracet. Existují však i další mylné informace týkající se…

LESENSKY.CZ - 15.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Tuzemští vinaři rozšíří své vinice o 108 hektarů. Nejvíce na Velkopavlovicku a Slovácku

Přes osmdesát pěstitelů vína v letošním roce rozšíří své vinice. Vyplývá to z nejnovějších údajů Registru vinic, kam mohli vinaři do konce února podávat žádost o povolení nové výsadby vinic. Zatímco nejvíce žádostí je z Velkopavlovické a Slovácké…

LESENSKY.CZ - 13.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Kvalitu potravin ovlivňuje teplota jejich skladování. I odchylka o 1 °C může ohrozit naše zdraví

Za měřítko kvality potravin je všeobecně považována především jejich bezpečnost. Na zdravotní nezávadnosti potravinářských produktů se totiž může snadno podepsat řada nepříznivých faktorů. Mezi ně patří například nevhodně vysoká teplota, při níž…

LESENSKY.CZ - 1.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

DESÍTKY BRNĚNSKÝCH FIREM VYUŽÍVAJÍ STRAVENKOVOU KARTU MÍSTO PAPÍROVÝCH STRAVENEK. VÝŠE TRANSAKCE KAR

Stravenkovou kartu Ticket Restaurant® Card od společnosti Edenred dnes využívají desítky firem v Brně. V porovnání s ostatními regiony zaujímá Brno a Jihomoravský kraj druhé místo v počtu klientů, uživatelů i provozoven. Následuje Středočeský…

LESENSKY.CZ - 1.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Odborníci varují: Není důležité jen to, co jíte. Stejně tak záleží i na skladování potravin

I přesto, že stále více lidí investuje do svého stravování a pořizuje kvalitní potraviny, často jejich výživovou hodnotu i trvanlivost snižují špatným skladováním. Díky řadě technologií a materiálů je přitom bezpečné uskladnění dnes mnohem…

LESENSKY.CZ - 1.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Zájem o červená vína v Česku roste. Oblíbenou odrůdou se stal Merlot

Zájem o červená vína v České republice stále roste. Jednou z nejoblíbenějších odrůd se stal podle vinařů Merlot, jehož produkce se od roku 2010 téměř ztrojnásobila. Podle aktuálních statistik vinařství Víno Blatel, které je největším tuzemským…

LESENSKY.CZ - 1.3. 2016 - Potravinářský průmysl ,

Ryby jezte dvakrát týdně, obsahují zdravé tuky a kvalitní bílkoviny

Ze všech stran se k nám dostává informace, že by ryby měly být nepostradatelnou součástí našeho týdenního jídelníčku. Jsou totiž považovány za zdravou potravinu. Lékaři i výživoví poradci doporučují sníst rybu alespoň dvakrát týdně, a to v jakékoliv…

LESENSKY.CZ - 29.2. 2016 - Zdraví, zdravotnictví a léčiva , Potravinářský průmysl

26. Mezinárodní pivní festival opět pod dohledem odborníků z TÜV SÜD

Praha. Společnost TÜV SÜD Czech se stala již tradičně partnerem Reprezentačních slavností piva a minerálních vod v Českých Budějovicích, kde se 1.- 6. .února 2016 koná jejich 26. ročník. Více než 200 pivovarů bude usilovat o získání prestižní Zlaté…

TÜV SÜD Czech s.r.o. - 3.2. 2016 - Společnost , Potravinářský průmysl

Úplatky místo dárků a Silvestr v kostele. Jak se dříve slavily vánoční svátky?

První adventní neděli máme za sebou. Konala se tradičně v duchu rozsvěcování stromků s vánoční výzdobou a se zahájením vánočních trhů. Před námi pak jsou svátky, které sice slavíme, ale příliš o nich nevíme. Tradice svátku svatého Mikuláše například…

LESENSKY.CZ - 3.12. 2015 - Potravinářský průmysl ,

Vybrané rybí pochoutky nemusejí být těžké na přípravu

Oblíbené rybí pokrmy, které se na jídelních stolech tak často neobjevují, jsou často těžší na přípravu. Aby si milovníci mořských plodů mohli vychutnat některé ze svých oblíbených jídel, zamíří raději do restaurace, než by si pokrm připravili doma.…

LESENSKY.CZ - 30.11. 2015 - Potravinářský průmysl ,

Sklepmistr: Svatomartinské víno je ryze českou tradicí. Jeho nabídka letos dosáhne vrcholu

Už zítra se naskytne Čechům jedinečná možnost vyzkoušet letošní vína. Košt svatomartinských vín doprovázejí bujaré oslavy, které ve světě nemají obdoby. Tato vína se smí vyrábět jen z některých odrůd vinné révy, jsou svěží a s menším obsahem…

LESENSKY.CZ - 18.11. 2015 - Potravinářský průmysl ,

S Ticket Restaurant&#174; Card lze nově platit i v prvním obchodním řetězci, kterým se stal Albert

Ke třem tisícovkám restaurací a dalších provozoven, kde mohou lidé platit za obědy a nákup jídla stravenkovou kartou Ticket Restaurant® Card, se přidají během listopadu také prodejny potravin řetězce Albert v České republice. Jedná se o první…

LESENSKY.CZ - 14.11. 2015 - Potravinářský průmysl ,

Na food festivalech si i celiaci přijdou na své s Nominalem

Nominal, česká rodinná firma specializovaná na potraviny pro bezlepkovou a zdravou výživu, obohatí svými ochutnávkami a slevovými akcemi FoodParky v Brně a bezlepkový trh v Toulcově dvoře v Praze. Na největší potravinový trh na Moravě, FoodPark…

Nominal - 8.11. 2015 - Potravinářský průmysl , Zdraví, zdravotnictví a léčiva

Víno letos bude kvalitní. Počasí pomohlo hlavně odrůdám červených vín

Dlouhotrvající vedra a sucha se neodrazila na množství a kvalitě révy. Oproti loňské, nepříliš vydařené úrodě, je tedy ta letošní hodnocena mezi vinaři veskrze pozitivně. Obzvláště se letos dařilo zejména modrým odrůdám, u kterých došlo ke zjemnění…

LESENSKY.CZ - 2.11. 2015 - Potravinářský průmysl ,

V Česku ročně vznikají stovky nových mobilních aplikací. O novinky se zajímá stále více firem

V Česku ročně vznikají stovky nových mobilních aplikací. Řada z nich v tuzemsku neskončí a programátorské firmy chystají jejich globální expanzi. O novinky do mobilů se zajímá v poslední době stále více firem, které postupně objevují přínosy, jaké…

LESENSKY.CZ - 29.10. 2015 - Potravinářský průmysl ,

Šéfkuchaři Šubrt a Ihnačák práskli, co rádi jedí. Budete se divit!

Gastronomie a vše, co s ní souvisí, zažívá v Česku v posledních letech obrovskou popularitu. Potvrzuje to i úspěch unikátní akce Souboj šéfkuchařů, kterou pořádal Aqualand Moravia. Zde spolu v přípravě pokrmů pomyslně zápasili dva profesionálové &…

LESENSKY.CZ - 19.10. 2015 - Potravinářský průmysl , Společnost

Češi v restauracích více platí kartou, pravidelně takto hradí útratu již každý čtvrtý zákazník

Návštěvníci jídelen a restaurací stále častěji platí útratu pomocí platebních karet. Podle průzkumu provozovatelů bankovních kartových systémů pravidelně platí v restauracích téměř čtvrtina majitelů karet. Platební karty též s úspěchem nahrazují v…

LESENSKY.CZ - 5.10. 2015 - Ekonomika , Potravinářský průmysl

The Authentizer zabodoval na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

Mladá Boleslav (5. 10. 2015) – Společnost TelPro vystoupila na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, v rámci konference „Padělky v průmyslové výrobě“, se svým příspěvkem „Poznejte The Authentizer, poznáte padělky“…

Commservis.com, s.r.o. - 5.10. 2015 - Informační technologie , Potravinářský průmysl

Češi mají historicky nejpozitivnější pohled na tuzemská vína. Příčinou jsou i ochranné známky

Tuzemská vína chutnají Čechům i cizincům. Svaz vinařů České republiky uvádí, že objem vývozu vína do zahraničí vzrostl o 19 %. Češi si rádi připlatí za kvalitní tuzemská vína a v orientaci při nákupu jim napomáhá ochranná známka Vína z Moravy, vína…

LESENSKY.CZ - 5.10. 2015 - Potravinářský průmysl ,

3 recepty na ryby a mořské plody. Co na ně říká výživový guru Petr Havlíček?

Odborníci na zdravou výživu se shodnou, že bychom měli do svého jídelníčku zařadit ryby alespoň dvakrát týdně. Losos například patří k rybám s největším obsahem omega-3 nenasycených mastných kyselin a jeho konzumací tak pomáháme snižovat riziko…

LESENSKY.CZ - 30.9. 2015 - Potravinářský průmysl ,

Červený burčák je mezi Čechy populární. Proč je ho tedy tak málo?

Když se řekne burčák, většině lidí se vybaví světle žlutý kalný nápoj se svěží chutí a menším obsahem alkoholu. Mnoho Čechů si oblíbilo i červenou variantu tohoto vinného meziproduktu, aniž by o něm vědělo, že se liší nejenom v barvě. Na rozdíl od…

LESENSKY.CZ - 30.9. 2015 - Potravinářský průmysl ,

<h2>Regionální hodnocení živými lidmi</h2>

Nový web na českém internetu, který nabízí jedinečné propojení klientů - Vás, majitele nebo výrobce a v neposlední řadě marketingovou podporu pro majitele - výrobce v regionu. Co je cílem webu? Pomoct…

Propagace firem, s.r.o. - 4.9. 2015 - Společnost , Potravinářský průmysl



Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl a doprava
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, tiskové konference, komunikace s novináři, PR články

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz