cargo-partner poskytuje skladovací služby šité přímo na míru pro různá odvětví

Mezinárodní poskytovatel přepravních a logistických služeb nadále prokazuje své odhodlání poskytovat inovativní řešení přizpůsobená potřebám různých odvětví. Se strategicky umístěnými sklady po celém světě, nabízí cargo-partner specializované služby určené k optimalizaci dodavatelských řetězců a zvýšení provozní efektivnosti svých klientů.

Slovensko: High-Tech logistika pro automotive dodavatele

Na Slovensku společnost cargo-partner rozšířila spolupráci s dlouholetým zákazníkem, globálním výrobcem špičkových technologií, který dodává také komponenty pro elektromobily. Hlavní výzva zákazníka spočívala v koordinaci přepravy z jeho čtyř výrobních závodů na Slovensku, v Maďarsku a ve Španělsku k jeho OEM partnerovi v Německu, včetně vrácení prázdných přepravek na malé díly (KLT).

Pro zefektivnění tohoto procesu bylo zřízeno centrální skladovací a distribuční centrum v iLogistics Centre cargo-partner v Dunajské Stredě, které využívá rozsáhlou přepravní síť logistického poskytovatele po celé Evropě. V současnosti společnost cargo-partner vyřizuje pro dodavatele automobilového průmyslu přibližně 180 objednávek denně. To zahrnuje denní dodávky řídicích systémů z výrobních závodů zákazníka do skladu cargo-partner, jakož i skladování, odchozí objednávky na základě požadavků distributora OEM, přebalování a mytí KLT pomocí vlastní průmyslové myčky umístěné ve skladu – vše v souladu s přísnými normami automobilového OEM.

Hongkong: Specializované e-commerce řešení pro dvě maloobchodní značky

Tým v Hongkongu zřídil specializované e-commerce centrum ve skladu společnosti cargo-partner o rozloze 13 000 m². Komplexní řešení e-fulfillmentu bylo vytvořeno pro dvě známé maloobchodní značky z Koreje, které prodávají své výrobky prostřednictvím více e-commerce platforem, jako je Shopify nebo HKTVmall, největší platforma pro online nakupování v Hongkongu. Spolupráce se ukázala jako mimořádně náročná vzhledem k prodeji výrobků 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a krátký čas na přesun zásob od předchozích provozovatelů do nového skladu. Přesto společnost cargo-partner úspěšně zvládla přechod - se ztrátou pouze jednoho pracovního dne -, jakož i integraci systémů řízení skladů zákazníků.

Přesun zásob se uskutečnil během víkendů a svátků a lokálnímu týmu skladníků se podařilo bezproblémově integrovat více než 800 skladových jednotek a obalových materiálů na více než 450 m². Od té doby tým spravuje až 3 000 online B2C objednávek denně, což dokazuje schopnost společnosti poskytovat rychlá řešení šitá přímo na míru zákazníkům a jejich podnikání v oblasti e-commerce.

Německo: Bezproblémové řízení dodavatelského řetězce pro výrobu kol

Ve svém iLogistics Centrum v Sottrumu u Hamburku poskytuje cargo-partner integrovaná logistická řešení pro zákazníka, který vyrábí špičková závodní kola. Společnost dováží důležité výrobní díly z Asie prostřednictvím námořní přepravy, což vyžaduje přesné řízení zásob a sledování šarží pro účely výroby. Pracovní postup v Sottrumu je přesně vyladěn na zvládnutí těchto složitých problémů.

cargo-partner zajišťuje hladký přechod od sledování kontejnerů až po dohled nad jejich přijetím na terminálu a následným přijetím ve skladu společnosti v Sottrumu. K dispozici jsou flexibilní možnosti celního odbavení na terminálu a ve skladu (prostřednictvím T1). Kromě toho cargo-partner zajišťuje přesnou kontrolu zásob, pravidelně ověřuje reference, šarže a celní informace, aby se zaručilo, že správné zboží se dostane do výroby okamžitě. Zboží se připravuje a dodává v těsném souladu s výrobními cykly, přičemž se současně manipuluje s položkami s uhrazeným i neuhrazeným clem.

Chorvatsko: Účinná e-fulfillment podpora pro distributora hraček

V Chorvatsku cargo-partner spolupracuje s předním distributorem hraček a poskytuje efektivní logistickou podporu elektronického obchodu ze svého iLogistics Centra v Záhřebu. Vzhledem k častým sezónním nárůstům s více než 500 objednávkami denně zákazník požadoval komplexní služby včetně celní deklarace, balení a přebalování zboží se závazkem doručení do 24 hodin, jak bylo přislíbeno na webové stránce společnosti.

Společnost cargo-partner zavedla zjednodušený proces celního odbavení, balení, přebalování a montáže propagačních stánků, čímž zajistila přesnost a efektivnost v každém kroku. Specializovaný tým zajišťuje včasné dokončení, zatímco sofistikované připojení EDI minimalizuje manuální administrativní práci a usnadňuje tisíce výměn dat denně. Díky logistické podpoře společnosti cargo-partner dosáhl distributor hraček vyšší provozní efektivnosti, což mu umožnilo soustředit se na hlavní obchodní cíle, kterými jsou optimalizace zásobování a zvýšení prodeje. Díky tomu mohla společnost rozšířit svoji působnost a zároveň si zachovat pověst společnosti, která se vyznačuje včasnými dodávkami a výjimečnými službami.

Rakousko: Zjednodušená logistika náhradních dílů pro výrobce strojů

V Rakousku pomohla společnost cargo-partner mezinárodnímu výrobci strojů centralizovat logistiku náhradních dílů využitím nejmodernějších zařízení v cargo-partner iLogistics Centre Fischamend v blízkosti vídeňského letiště. Díky konsolidaci logistiky náhradních dílů na centrálním místě nyní výrobce profituje z efektivnějšího zpracování objednávek, pozdějších časů uzávěrek pro zákazníky, jakož i z mimořádných objednávek během státních svátků.

Klíčové požadavky zahrnovaly skladování malých dílů chráněné před UV zářením a prachem, jakož i skladování palet, dlouhého a těžkého zboží při zachování konstantní úrovně vlhkosti. Kromě toho iLogistics Centrum Fischamend zajistilo nakládání a vykládání chráněné před povětrnostními vlivy prostřednictvím bočních a zadních vchodů. Během tří měsíců společnost cargo-partner bez problémů přesunula 27 000 skladových jednotek z více výrobních závodů do svého logistického centra bez jediné chyby.

 

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2022 dosáhla obratu přes 2,06 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 4000 zaměstnanců po celém světě. Od ledna 2024 je cargo-partner součástí skupiny Nippon Express Group.

 

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

cargo-partner ČR s.r.o.

Aviatická 1048/12

161 00, Praha 6

Tel.: +420 235 002 626

Website | Trendletter

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz