AGON by AOC uvádí na trh dva ultraširoké herní displeje s frekvencí 144 Hz/180 Hz a HDR: CU34G2XE/BK a CU34G2XP/BK

AGON by AOC - jedna z předních světových značek herních monitorů[1] a IT příslušenství – hrdě představuje dva nové 34″ (86 cm) herní monitory pro milovníky ultraširokého zobrazení: AOC GAMING CU34G2XE/BK a jeho rychlejšího „high-spec“ sourozence CU34G2XP/BK. Tyto monitory byly pečlivě navrženy tak, aby posouvaly hranice pohlcujícího hraní a zároveň poskytovaly vynikající hodnotu. Monitory CU34G2XE/BK a CU34G2XP/BK jsou cenově dostupné technické modely, které hráčům nabízejí panoramatický herní výhled s opravdu vysokým výkonem.

Základem těchto monitorů je zakřivený VA panel 1500R, který se může pochlubit rozlišením WQHD (3440x1440, poměr stran 21:9) a přináší tak nebývalou hloubku herních světů. Zatímco model CU34G2XE/BK vyniká obnovovací frekvencí 144 Hz a podporou HDR10, model CU34G2XP/BK posouvá laťku s dobou odezvy až 1 ms GtG a ohromující obnovovací frekvencí 180 Hz ve spojení s podporou DisplayHDR 400. Tyto vlastnosti zajišťují, že hraní her zůstane živé a pohyb působivě plynulý.

CU34G2XE/BK: Bezproblémové hraní ve velkém měřítku

Model CU34G2XE/BK umožňuje nepřetržité hraní. Je vybaven zakřiveným VA panelem 1500R v rozlišení WQHD (3440x1440) s jasem, který dělá čest herní grafice. Tento herní monitor je připraven na plynulé hraní díky působivé obnovovací frekvenci 144 Hz. Pozoruhodné je, že díky funkci MBR (Motion Blur Reduction) dosahuje monitor pozoruhodné hodnoty MPRT 1 ms, díky čemuž se duchové stávají minulostí. Monitor CU34G2XE/BK navíc podporuje technologii HDR10, a umožňuje tak přijímat signál HDR. Tato funkce zintenzivňuje živost barev a ponořuje hráče do skutečně realistického obrazu, čímž posouvá hraní her na zcela novou úroveň. Všestrannost připojení slibují porty 1x DisplayPort 1.4 a 1x HDMI 2.0. Monitor CU34G2XE/BK je navržen s ohledem na funkčnost i flexibilitu. Dodává se s jednoduchým, ale robustním stojanem, který nabízí možnost nastavení náklonu a umožňuje uživatelům najít ideální úhel pohledu. Navíc podporuje uchycení VESA 100, což poskytuje možnost použít ramena monitoru, jako je například AM420B od společnosti AOC, pro větší flexibilitu.

CU34G2XP/BK: Hvězda v centru pozornosti

Pro ty, kteří touží po špičkovém výkonu a vyžadují extra výhodu při hraní her, je CU34G2XP/BK středem pozornosti. Se zvýšenou obnovovací frekvencí 180 Hz slibuje ještě plynulejší herní zážitek. Díky schopnostem pixel overdrive dosahuje tento monitor doby odezvy až 1 ms GtG, čímž demonstruje svou rychlost vhodnou pro kompetitivní hraní. Monitor CU34G2XP/BK však není jen o rychlosti; je také certifikován technologií VESA DisplayHDR 400, která zajišťuje hluboké kontrasty a živé zobrazení ve hrách pro jednoho hráče, příběhových hrách nebo pomalejších titulech, CU34G2XP/BK nabízí vizuální hody, které nemají konkurenci. Navíc jeho MPRT 1 ms, dosažitelná prostřednictvím režimu MBR, umožňuje nízkou perzistenci pixelů, takže je ideální pro soutěžní herní scénáře, kde záleží na každé milisekundě. Stejně jako jeho sourozenec se i tento model může pochlubit působivým 99% barevným prostorem sRGB, což z něj činí univerzální volbu nejen pro hraní her, ale také pro tvůrce obsahu nebo úkoly mimo hraní. Tento model nabízí dodatečnou podporu konektivity díky portům 2x DisplayPort 1.4 a 2x HDMI 2.0 pro připojení více zdrojů. Kromě hraní her je ergonomický stojan (s možností nastavení výšky, náklonu a natočení) připraven udělat z jakékoli činnosti ergonomický sen.

Společné základy: více než jen výkon

Oba modely přinášejí podporu Adaptive-Sync, navíc CU34G23XP/BK nabízí podporu AMD FreeSync Premium, pro herní dobrodružství bez přerušování. Hráči ocení nízkou vstupní prodlevu, kdy se každá akce prakticky okamžitě odráží na obrazovce. Oba modely podporují software G-Menu společnosti AOC pro ovládání jeho OSD, což zvyšuje uživatelský zážitek. S technologií Flicker-Free, režimem Low Blue Mode a funkcí Shadow Control chrání AOC oči uživatelů a zároveň jim poskytuje výhodu při hraní při slabém osvětlení. Každý model dále podporuje režimy Picture-in-Picture a Picture-by-Picture pro zobrazení dvou zdrojů současně.

Monitor AOC GAMING CU34G2XE/BK s frekvencí 144 Hz bude možné zakoupit od prosince 2023 za doporučenou maloobchodní cenu 8849 Kč (359 EUR), zatímco jeho sourozenec CU34G2XP/BK s frekvencí 180 Hz bude k dispozici od poloviny prosince 2023 za doporučenou maloobchodní cenu 9835 Kč (399 EUR).

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2023 Q1

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz