Nový portál o biopotravinách a zdravém životním stylu MéBIO.cz

V listopadu byl spuštěn nový portál o biovýrobcích a zdravém životním stylu s názvem MéBIO. Za projektem MéBIO stojí známý výrobce škrobů, pudingů a dalších instantních produktů společnost Amylon a internetová agentura SOVA NET, jež nápad vytvořit bioportál zrealizovala. Cílem webových stránek s recepty a odbornými články je vzdělávat, inspirovat a šířit informace o rychle se rozšiřujícím životním stylu, ve kterém hrají hlavní roli biopotraviny.

Osvěta o bio životním stylu

Projekt MéBIO byl vytvořen za účelem osvěty zdravého životního stylu. Naším cílem je vysvětlit, že produkty s předponou bio nejsou jen zelené klíčky bez chuti, ale i šťavnatý steak z kvalitního hovězího masa,“ říká manager projektu MéBIO Ing. Marek Žáček ze společnosti SOVA NET. Portál je tak určen nejen pro příznivce zdravého stravování a biovýrobků, ale i jejich odpůrce. „Právě tyto lidi by měl web přesvědčit, že biovýrobky nejsou jen obyčejné věci s přemrštěnou cenou, ale že mají své opodstatnění a výhody,“ dodává Žáček.

Na webových stránkách www.mebio.cz najde návštěvník nejen články o tom, co je bio životní styl i jak se liší biovýrobky od produktů v konvenční kvalitě, ale i další odborné články o konkrétních problémech a tématech týkajících se zdravého životního stylu. Součástí portálu je také stále rostoucí databáze receptů na pokrmy připravované z biopotravin.

Portál s komunitními prvky

V budoucnu má MéBIO sdružovat vyznavače zdravého životního stylu a umožnit jim podílet se na vytváření obsahu internetových stránek. „Nyní mají uživatelé portálu možnost hodnotit články a recepty, a pomáhat tak dalším návštěvníkům například ve výběru vhodného receptu na rychlou večeři nebo nedělní oběd,“ říká Marek Žáček. Uživatelé mohou také přispívat svými vlastními recepty a posílat je do redakce portálu.

Využití komunitních prvků je směr, kterým by se podle Žáčka měl portál ubírat i v budoucnu. V plánu je obohacení portálu o mnoho dalších rozšíření. „Jedno z nich by mělo našim návštěvníkům usnadnit dostupnost BIOvýrobků v České republice. Nebudu ho však prozrazovat dopředu, chceme ho našim návštěvníkům přichystat jako překvapení,“ dodal na závěr Žáček.

O biopotravinách:

Podle specifikace Ministerstva zemědělství ČR jsou biopotraviny produktem ekologického zemědělství, ve kterém se hospodaří šetrným způsobem. Při jejich výrobě se nepoužívají pesticidy, umělá hnojiva a geneticky modifikované organismy. Zvířata se chovají s možností výběhu nebo pastvy, krmí se přirozenými krmivy bez stimulátorů růstu a hormonálních přípravků. Přísné kontrole podléhá také zpracování potravin.

Kontakt
Amylon, s.r.o.
Amylon – to jsou instantní potraviny v konvenční i bio kvalitě. Nabízíme puding v mnoha příchutích, instantní škrob, těsto v prášku na palačinky, těsto na pizzu a další instantní potraviny. Přip
Švermova 117
58036, Havlíčkův Brod
Telefon: +420569430311
E-mail: kovacs@sovanet.cz
http://www.amylon.cz



Kontaktní manažer: T Kovacs
Email: kovacs@sovanet.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz