Pískováním decentně ozdobíte sklo i nerez

Zajímá vás, jak vzniká decentní logo, které na skleničce vynikne, teprve až když do ní nalijete džus nebo červené víno? Přečtěte si článek o technice pískování, která se využívá nejenom na potisk skla, ale také kovových předmětů, například termosek z nerezu. Nahlédněte s námi do zákulisí společnosti REDA!
Pískování je technika, která se využívá pro zdobení reklamních předmětů i v mnoha dalších oblastech jako je strojírenství, stavebnictví, automobilový průmysl, zdravotnictví nebo umělecká tvorba. Jde o jednu z nejrozšířenějších technik úpravy dřeva, kovů, betonu, obkladových desek nebo skla. Jak vlastně pískování funguje?
Pískování - alternativa k laserovému potisku
V reklamním průmyslu se pro pískování používá jemný korundový písek, který se přes šablonu fouká na potiskovaný předmět. Tlakem foukaného písku na předmět vzniká reliéf, jehož hloubka závisí na tvrdosti zpracovávaného materiálu a době, po kterou písek působí. „Malé částečky písku v podstatě obrousí povrch materiálu a zmatní ho. Odpískovaný motiv je pak o několik tónů tmavší než původní barva materiálu,“ vysvětluje Petr Franěk, vedoucí technolog výroby společnosti REDA.
Pískování se kvůli zvýšené prašnosti provádí v uzavřeném boxu, do kterého obsluha pouze vloží ruce, aby mohla ovládat pískovací trysku.
Od obrázku loga k pískovací šabloně
Pískovací šablona se vyrábí fotocestou. Zákazník do firmy REDA zašle vybraný motiv, například logo produktu, grafik ho upraví a obrázek se v osvitové jednotce vysvítí na pozitivní film. Poté se logo pomocí UV světla přenese na speciální fólii, která se nalepí na reklamní předmět. „Fólie v podstatě maskuje místa, kde písek nemá působit. Povrch zakrytý šablonou zůstane po pískování nezměněn,“ dodává Petr Franěk.
Korundový písek musí regenerovat
Korund je minerál, který nese chemické označení oxid hlinitý. S červeným korundem – rubínem a modrým korundem – safírem jste se už jistě setkali a možná jste také zaslechli, že minerál vyniká vysokou tvrdostí. Právě proto je korundový písek pro techniku pískování ideální. V současné době se pro tyto účely vyrábí uměle.
Ve společnosti REDA pracují s jednou hrubostí písku, o který se musí pravidelně starat. „Písek regeneruje v násypníku, kde se jednou za čas obnovuje, protože v něm zůstávají zbytky odpískovaného materiálu. Starý písek pravidelně vyměňujeme za nový,“ říká Petr Franěk.

Pískování je pro potisk nerezu ideální
Pískování má mnoho výhod. Jemné elegantní motivy jsou trvalé – neseškrábou se, nesmažou ani nesmyjí v myčce. Reklamní předměty navíc můžete nechat ozdobit velmi detailními logy nebo obrázky. Techniku lze využít pro potisk mnoha skleněných nebo kovových předmětů, jako jsou sklenice, vázy, termosky, placatky, zrcátky, půllitry nebo šampusky. „Pískováním na nerez vznikají motivy, které v mnoha případech vypadají mnohem lépe, než potisk vytvořený laserem. Jsou totiž jemnější a elegantnější,“ doplňuje Petr Franěk.
Zaujala vás technika pískování? Kontaktujte odborníky ze společnosti REDA a nechte vyrobit originální dárek pro obchodního partnera nebo významného klienta!

Kontakt
Reda a.s.
Hviezdoslavova 55d
62700, Brno
Telefon: 800 13 13 13
E-mail: tiskovezpravy@reda.cz
http://www.reda.cz/



Kontaktní manažer: Reda a.s.
Email: tiskovezpravy@reda.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz