Přesné zobrazení díky Calman Ready; bezproblémová práce s USB-C AOC uvádí monitory pro kreativce: dokonalá „plátna“ plná barev z řady Graphic Pro U3

Společnost AOC, specialista na monitory, hrdě představuje novou řadu monitorů pečlivě vytvořených pro jedinečné potřeby kreativních profesionálů. Řada AOC Graphic Pro U3 s výjimečnou přesností barev, špičkovými funkcemi a elegantním, oceňovaným designem má přinést revoluci ve způsobu práce fotografů, vizuálních umělců, designérů, střihačů, televizních tvůrců, producentů a profesionálů v herním průmyslu. Řada Graphic Pro U3 představuje tři modely: dva 27″ (68,6 cm) displeje, Q27U3CV s rozlišením QHD, U27U3CV s rozlišením 4K UHD a větší 31,5″ (80 cm) U32U3CV s rozlišením 4K UHD.

Ve společnosti AOC si uvědomujeme, že kreativní profesionálové vyžadují ty nejlepší nástroje pro realizaci svých vizí," říká Artem Khomenko, Head of Product Management ve společnosti AOC. „Začínáme novou kapitolu v histroii společnosti AOC. Naše nová řada Graphic Pro U3 je výsledkem našich odborných znalostí v oblasti zobrazovacích technologií a našeho odhodlání dodávat vysoce kvalitní a výkonné monitory, které tvůrcům umožňují posouvat hranice jejich řemesla. Díky výjimečné přesnosti barev, hardwarové kalibraci s funkcí Calman Ready, všestrannému připojení USB-C a elegantnímu designu poskytnou nové monitory Graphic Pro dokonalé nástroje pro tvůrce obsahu a designéry."

Špičková přesnost barev a hardwarová kalibrace s funkcí Calman Ready
 

Řada Graphic Pro U3 se může pochlubit působivou přesností barev s hodnotou DeltaE < 2, která zajišťuje přesnou reprodukci každého odstínu. Díky 98% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 nabízejí tyto monitory široký barevný gamut, který skutečně oživuje vizuální efekty.

 

Hlavní předností řady Graphic Pro U3 je certifikace Calman Ready, která umožňuje přímou komunikaci se softwarem Calman pro kalibraci barev společnosti Portrait Displays. Monitory mohou využívat možnosti automatické kalibrace (AutoCal™) se softwarem Calman, což umožňuje snadnou, přesnou a rychlou kalibraci monitoru pro přesné zobrazení barev. Tato kalibrace umožňuje řízení RGB-tripletů na úrovni škálování a profilování 1D/3D-LUT pro dosažení nejlepšího obrazového výkonu. Ve srovnání s vlastními profily ICC, které provádějí pouze úpravu obrazu, je výhodou řešení 1D/3D LUT (look-up table) přímá kalibrace displeje na hardwarové úrovni, která nesmírně zlepšuje přesnost barev.

Všestranné možnosti připojení a vysoce výkonné funkce

Společnost AOC rozumí důležitosti bezproblémového připojení v kreativních pracovních postupech, kde se běžně používají grafické tablety, čtečky karet, rychlé externí disky a další periferní zařízení. Řada Graphic Pro U3 je vybavena řadou portů, včetně HDMI 1.4/2.0, DisplayPort 1.4, a je vybavena univerzálním rozbočovačem USB-C se vstupem RJ-45. Rozbočovač USB-C (s šířkou pásma 10 Gb/s s USB 3.2 Gen2) obsahuje port USB-C upstream podporující režim DisplayPort Alt pro rozšíření obrazovky, 96W Power Delivery, Ethernet pass-through, druhý port USB-C downstream s 15W Power Delivery umožňuje připojení dalších zařízení. Rozbočovač nakonec doplňují 4 porty USB-A pro připojení dalších periferních zařízení. Díky napájení až 96W Power Delivery přes USB-C mohou tvůrci nabíjet své notebooky a zároveň přenášet data a zobrazovat obsah.

 

Modely U27U3CV a U32U3CV jsou vybaveny třetím navazujícím portem USB-C pro přepínač KVM, takže klávesnici a myš připojené k jejich rozbočovači USB lze přepínat mezi počítači připojenými ke dvěma různým portům USB-C monitoru.
 

Model Q27U3CV je dokonce vybaven výstupem DisplayPort a podporuje vysokou šířku pásma DisplayPort HBR3 pro řetězení více monitorů, aby se snížila kabelová zátěž.

Odvážný a hravý design

Pro kreativní profesionály je inspirativní i displej, který je ohromující na první pohled. Všechny modely se vyznačují elegantním, moderním designem, který získal prestižní ocenění Red Dot Design Award 2023, a jsou tak stylovým doplňkem každého tvůrčího pracoviště. Modely jsou vybaveny výškově nastavitelným stojanem o 150 mm s širokým rozsahem nastavení náklonu, natočení a otočení, takže jsou připraveny na to, aby si uživatelé našli tu nejpohodlnější a nejzdravější polohu. Všechny modely jsou dodávány s recyklovatelným zeleným obalem s papírovým polštářkem uvnitř, díky čemuž je Graphic Pro U3 v souladu s nejnovějšími ekologickými předpisy.

Řada Graphic Pro U3 přichází na trh se třemi modely, všechny s certifikací Calman Ready:

Q27U3CV: 27" IPS panel s rozlišením QHD (2560x1440), obnovovací frekvencí 60/75 Hz a certifikací VESA DisplayHDR 400. Všestrannost zvyšuje 1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.4 vstup, 1x DisplayPort 1.4 výstup, 1x RJ-45, 2x USB-C (1 up, 1 downstream) a 4x USB-A porty. Je vybaven 2x 3W reproduktory.

 

U27U3CV: 27" Nano-IPS panel s ostrým rozlišením 4K UHD (3840x2160), obnovovací frekvencí 60 Hz a certifikací VESA DisplayHDR 400. Je vybaven čtyřstranným bezrámečkovým designem pro větší soustředěnost při sestavách s více monitory. Všestrannost zvyšuje 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x RJ-45, 3x USB-C (1 up, 2 downstream) a 4x USB-A porty a přepínač KVM. Je vybaven 2x 3W reproduktory.

 

U32U3CV: 31,5" panel Nano-IPS s ostrým rozlišením 4K UHD (3840x2160), obnovovací frekvencí 60 Hz a certifikací VESA DisplayHDR 400. Všestrannost zvyšuje 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x RJ-45, 3x USB-C (1 up, 2 downstream) a 4x USB-A a přepínač KVM. Je vybaven 2x 3W reproduktory.

Ceny a dostupnost

Řada AOC Graphic Pro U3 bude k dispozici od července 2024 za následující ceny:

Q27U3CV: 8826 Kč (349 Eur)

U27U3CV: 11861 Kč (469 Eur)

U32U3CV: 14896 Kč (589 Eur)
 

Specíální webové stránky k produktové řadě AOC Graphic Pro U3 najdete zde.

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz