cargo-partner vyvíjí řešení intermodální železniční přepravy spojující Evropu a různé asijské země

Poskytovatel mezinárodní přepravy a logistiky představil nová řešení intermodální železniční přepravy, která spojují Evropu nejen s Čínou, ale také s různými zeměmi v Asii. Společnost cargo-partner, která nabízí rychlou, nákladově efektivní a ekologickou alternativu k tradiční letecké a námořní přepravě, podporuje zákazníky rozsáhlými odbornými znalostmi v oblasti FCL a LCL železniční přepravy přes Hedvábnou stezku a následně z a do různých asijských zemí.

V reakci na problémy, kterým čelí globální trh námořní přepravy v důsledku krize v Rudém moři, společnost cargo-partner zaznamenala nárůst poptávky po svých spolehlivých službách intermodální železniční přepravy. Společnost úspěšně rozšířila svou nabídku o bezproblémová spojení do a z několika asijských zemí, jako jsou Thajsko a Tchaj-wan.

Kombinované silniční a železniční řešení: Thajsko - Čína – Slovensko

V únoru letošního roku zabezpečila společnost cargo-partner intermodální přepravu FCL zásilky z Thajska na Slovensko pro evropského výrobce elektrotechniky. Zásilka byla vyzvednuta kamionem v Thajsku a do Čchung-čchingu v Číně dorazila během šesti dnů. Po vývozním celním odbavení a plnění CFS v celním skladu v Čchung-čchingu zásilka byla přepravena po železnici do Małaszewicze v Polsku. Nakonec ji převzal tým cargo-partner na Slovensku, aby se postaral o doručení koncovému příjemci v blízkosti Košic. Celková doba přepravy od dveří ke dveřím činila jen 32 dní.

Felix Miletich, Director Corporate Product Management Rail Transport společnosti cargo-partner, očekává rostoucí poptávku po intermodálních řešeních integrujících přeshraniční kamionovou a železniční přepravu, zejména prostřednictvím železničních služeb Čchung-čching-Evropa a Wu-chan-Evropa. Miletich tvrdí: "Náš kompetentní tým pro železniční přepravu v Číně je dobře připraven zvládnout rostoucí poptávku po těchto efektivních službách, díky čemuž můžeme našim klientům nabídnout spolehlivé, efektivní a nákladově výhodné nebo optimalizované řešení intermodální pozemní přepravy."

Optimální plánování trasy: Thajsko – Čína – Polsko

V listopadu 2023 uskutečnila společnost cargo-partner další úspěšnou intermodální přepravu, čímž potvrdila své schopnosti při řízení složitých tras. Náklad, kompresor na paletě o hmotnosti 915,2 kg, zahájil svou cestu silniční LTL přepravou v thajském Bangkoku, přešel Laosem a Vietnamem a dostal se na hranici s Čínou do Pingxiangu. Konsolidovaný kontejner byl poté přepraven po železnici z Čchung-čchingu do polského města Małaszewicze. Časový harmonogram poukazuje na efektivnost společnosti cargo-partner, přičemž celková doba přepravy “door-to-terminal” byla jen 30 dní.

Pravidelný intermodální LCL servis: Tchaj-wan - Čína - Maďarsko

cargo-partner dále upevňuje svoji pozici inovativního globálního poskytovatele logistických služeb nabídkou různých intermodálních tras. Mezi významné trasy patří pravidelná námořní LCL přeprava z Tchaj-wanu do Šanghaje, po níž následuje konsolidovaná železniční přeprava ze Šanghaje do Budapešti. Toto zefektivněné intermodální řešení již využívá několik renomovaných evropských elektronických a výrobních společností.

Společnost cargo-partner se nadále věnuje poskytování „door-to-door“ služeb, které zahrnují vyzvednutí, konsolidaci, celní deklaraci a doručení koncovému příjemci. Intermodální řešení společnosti cargo­-partner jsou k dispozici pro mnohá místa původu a určení, čímž se zajišťují spolehlivé a komplexní služby pro klienty v celé Evropě a Asii.

 

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2022 dosáhla obratu přes 2,06 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 4000 zaměstnanců po celém světě. Od ledna 2024 je cargo-partner součástí skupiny Nippon Express Group.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

cargo-partner ČR s.r.o.

Aviatická 1048/12

161 00, Praha 6

Tel.: +420 235 002 626

Website | Trendletter

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz