Když jde o každou sekundu: společnost cargo-partner se v roce 2022 mistrovsky vypořádala s četnými časově kritickými dopravními výzvami

Emergency řešení letecké a silniční přepravy patří mezi speciality tohoto poskytovatele mezinárodní dopravy a logistiky. V posledních několika měsících měla společnost cargo-partner nejrůznější příležitosti prokázat svou odbornost při hledání nejrychlejších možných řešení – ať už prostřednictvím letecké přepravy, kamionu, expresní dodávky nebo vrtulníku.

Přestože se globální přepravní operace za poslední rok z velké části vrátily k normálu, poptávka po emergency řešeních leteckou a silniční přepravou zůstala vysoká. Od začátku roku 2022 zajistila společnost cargo-partner stovky naléhavých žádostí pro zákazníky z celého světa.

Služba On-board Courier z Číny do Maďarska

Tým společnosti cargo-partner obdržel požadavek dopravit 50 palet nejbližším letem z Číny do Maďarska. Poskytovatel logistiky nabídl expresní řešení prostřednictvím prémiového leteckého nákladního dopravce. Znenadání byl tým společnosti cargo-partner informován, že dvě z palet musí dorazit do továrny zákazníka v Maďarsku ještě rychleji, aby nedošlo k zastavení výroby. Tým vyslal palubního kurýra prvním volným letem, aby tyto dvě palety doručil. Jakmile kurýr dorazil na cílové letiště, náklad byl okamžitě spěšně převezen do továrny a úspěšně se předešlo zastavení výroby.

Služba On-board courier z České republiky do Mexika

Zákazník v České republice zavolal společnosti cargo-partner s požadavkem okamžitého dopravení 15kg balíku do Mexika. Během deseti minut nabídl tým společnosti cargo-partner řešení a zákazník jej okamžitě potvrdil. Vzhledem k tomu, že nebyl k dispozici žádný palubní kurýr, zarezervovala si obchodní zástupkyně společnosti cargo-partner letenku na nejbližší let. S balíkem odjela pouhé čtyři hodiny od prvního telefonátu. Balík byl doručen druhý den ráno, a tak bylo možné se vyhnout velmi nákladnému zastavení výroby.

Doprava dodávkou z Irska do Francie

Vedle četných žádostí o letecké emergency přepravy vyřizují různé časově kritické zásilky také týmy silniční dopravy společnosti cargo-partner. Před několika týdny kontaktoval tým ve Frankfurtu o půlnoci zákazník. Společnosti bezprostředně hrozilo pozastavení výroby a naléhavě potřebovala, aby byly díly z Irska dodány do jejich továrny ve Francii. Společnost cargo-partner nejprve zamýšlela vyslat vrtulník, ale v tuto hodinu nebylo k dispozici žádné letiště, které by náklad naložilo. Proto tým zařídil dodávku, jež náklad vyzvedla a dopravila na první dostupné letiště. Druhý den v 7 hodin ráno bylo již zboží připraveno pro výrobu.

Doprava vrtulníkem do Maďarska

Zákazník z automobilového průmyslu se sídlem v Maďarsku zavolal do společnosti cargo-partner a požádal o urgentní přepravu od jednoho ze svých dodavatelů do svého výrobního závodu. Společnost cargo-partner nabídla dvě možnosti: Zboží mohlo být doručeno dodávkou druhý den ráno, nebo dodávkou a vrtulníkem během pěti hodin. Zákazník se rozhodl pro druhé řešení. Zboží bylo vyzvednuto dodávkou a odvezeno na nejbližší letiště, kde již čekal vrtulník. Zásilka byla během okamžiku doručena do výrobního závodu zákazníka a výroba mohla pokračovat bez přerušení.

Pan Jo Feiks, Corporate Director Product Management pro leteckou přepravu ve společnosti cargo‑partner, je hrdý na dobrou práci pohotovostních týmů společnosti cargo-partner: „Od začátku pandemie jsme se velmi rychle přizpůsobili všem novým výzvám v dopravním průmyslu. Naše POHOTOVOSTNÍ přepážky 24/7 v Asii a Evropě poskytují nepřetržitou dostupnost, rychlé reakční časy a flexibilní řešení – od charterových letadel po vrtulníky, palubní kurýry, expresní dodávky a auta, nebo ve městech, jako je Bangkok, dokonce doručení na motocyklu. Když jde o každou sekundu, uvedeme vše do pohybu, abychom vytvořili řešení šité na míru, podle našeho hesla: bereme to osobně!“

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2021 obrat dosáhl 1.8 miliard eur a na jejím úspěchu se podílelo 4000 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Andrea Kavková / Marketing Specialist

cargo-partner ČR s.r.o.

E-mail: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Website | Trendletter

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz