Nová éra herních hrdinů Seznamte se s 5. generací herních monitorů AGON s panely Fast IPS & Fast VA: AG275QX/EU a AG275QXN/EU

AGON by AOC – jedna z předních značek v oblasti herních monitorů[1] a IT příslušenství – představuje první monitory z nové, 5. generace řady AGON: AG275QX/EU a AG275QXN/EU. Díky velikosti displeje 27″/68,6 cm a panelům Fast IPS (AG275QX/EU) nebo Fast VA (AG275QXN/EU) dosahují oba QHD modely obnovovací frekvence 165 Hz a nabízejí dobu odezvy 1 ms GtG pro zobrazení rychle se pohybujících a přesných soutěžních akcí. Kromě toho DisplayHDR 400 a široký barevný gamut vykreslují živé barvy.

 

AG275QXN/EU je vybaven prvním plochým panelem Fast VA v oboru a nabízí odezvu vhodnou pro soutěžní multiplayerové tituly. Zároveň má bohatý kontrast panelů VA, který vytváří fantastické ponoření do příběhových her pro jednoho hráče. Model AG275QX/EU se zase vyznačuje vynikající přesností barev a 10bitovou barevnou hloubkou, a to díky panelu Fast IPS, který je ideální pro tvůrce obsah i hráče. V souladu s odhodláním společnosti AOC k udržitelnosti se monitory prodávají v obalech z papírových polštářů, které jsou 100% recyklovatelné.

 

Tyto monitory vyvinuté pro dnešní mnohostranné hráče mají zbrusu nový hranatý design s rovnými liniemi, vhodný pro mnoho hráčských stolů: prémiová a robustní kovová základna s minimálním půdorysem, ze tří stran bezrámové panely pro dosažení těsného sestavení dvou nebo tří monitorů vedle sebe, multitasking, stejně jako výškově nastavitelný ergonomický stojan s vestavěnou rukojetí pro snadnou přepravu na LAN party nebo turnaje.

 

 

 

Modely AGON 5 posouvají hraní na novou úroveň:

Rozlišení QHD, 165 Hz, 1 ms GtG (VA nebo IPS), dostupné ceny

 

AG275QX/EU s plochým panelem Fast IPS využívá 10bitovou barevnou hloubku k reprodukci 1,07 miliardy barev s vysokou barevnou přesností. Obnovovací frekvence 165 Hz (přetaktovatelná na 170 Hz) a doba odezvy 1 ms GtG, aby zvládla rychlou soutěžní akci, poskytuje ostrý obraz prakticky bez duchů. Díky technologii IPS nabízí AG275QX/EU vynikající široké pozorovací úhly.

 

AG275QXN/EU je vybaven plochým panelem Fast VA s vynikající dobou odezvy 1 ms GtG, která potlačuje negativní stigma směrem k „pomalejším“ panelům VA. AG275QXN/EU, vybavený jedním z prvních plochých VA panelů s 1 ms GtG na světě, poskytuje díky obnovovací frekvenci 165 Hz stejně rychlou odezvu jako jeho IPS sourozenci, s další výhodou hlubší černé a vyšším kontrastem (kontrastní poměr 3000:1).

 

Oba modely se dodávají s nativním rozlišením QHD (2560 x 1440), což je užitečné pro každodenní úkoly a umožňuje vidět jemnější detaily ve hrách a videích. Je to také v současnosti nejlepší rozlišení pro hraní her, podstatný pokrok oproti Full HD, ale stále nižší než 4K, takže většina nových grafických karet může dosahovat vysokých snímkových frekvencí v QHD. Oba modely AGON 5 lze také používat v režimu konzoly, který může přijímat 4K @ 120 Hz signál a zmenšit jej na rozlišení 2560 x 1440, přičemž stále umožňuje konzolovým hráčům využívat výhod vysokých (120 Hz) obnovovacích frekvencí.

Kvůli vytvoření ještě vyšší ostrosti pro pohyblivý obraz nabízejí oba modely funkci MBR (Motion Blur Reduction) umožňující dosažení 1 ms MPRT. V tomto režimu bude podsvícení blikat v souladu s obnovovací frekvencí, takže pomalejší přechody pixelů se stanou prakticky neviditelnými a vytvoří tak nejčistší přechod mezi jednotlivými snímky. Extrémně nízká vstupní prodleva také zajišťuje, že vstupy uživatelů se téměř okamžitě převedou do vizuální podoby, což hráčům umožní soutěžit na nejvyšších úrovních. Zatímco AG275QXN/EU podporuje Adaptive-Sync, AG275QX/EU je také kompatibilní s NVIDIA G-Sync, takže u obou modelů nebudou přítomny žádné artefakty, jako je trhání nebo zadrhávání kvůli nesouladu snímků.

 

Nový design řady AGON 5 působí prémiově a přitom jednoduše, aby vyhovoval všem herním estetikům. Zároveň je univerzální, aby hráči mohli připojit další periferie, joysticky, gamepady atd. Monitory obsahují 4portový rozbočovač USB 3.2 Gen 1. Ergonomický a odolný kovový stojan nabízí nastavení výšky až o 150 mm, rozsah otáčení -20/20°, rozsah naklonění -5/23° a orientaci otáčení o 90° (pivot), díky čemuž jsou dlouhé herní seance mnohem pohodlnější než kdy předtím. Možnost upevnění VESA dále zvyšuje flexibilitu. Technologie FlickerFree a Low Blue Mode přispívají ke zdravějšímu hraní, zejména ve večerních hodinách.

 

Oba modely obsahují G-Menu, hlavní softwarovou sadu AGON by AOC pro ovládání monitorů a dalších periferních zařízení AOC, která nabízí širokou škálu možností přizpůsobení. 4směrný joystick poskytuje alternativní ovládání OSD.

 

Monitory AGON AG275QX/EU a AG275QXN/EU budou dostupné od září 2022 za doporučenou cenu 10 699 Kč (439 Eur), respektive 8 749 Kč (359 Eur).

 

 

 

 

 

O společnosti AOC

Společnost AOC, která byla založena v roce 1967, je přední světovou značkou v oblasti monitorů a IT příslušenství a dceřinou společností TPV Technology Limited, největšího výrobce LCD na světě. Komplexní portfolio AOC nabízí perfektní monitor pro každou potřebu, ať už pracovní nebo osobní. Monitory AOC nabízejí vynikající zážitek ze sledování zabalený do vynikajících designů.

 

Sub-značka AOC, AGON by AOC, nabízí jedno z nejsilnějších portfolií vysoce výkonných herních monitorů na světě a kompletní ekosystém herního příslušenství seskupeného do tří kategorií: AOC GAMING pro běžné hráče, AGON pro soutěžní hráče a AGON PRO určenou pro nadšence do esportů a profesionální esportovce. Od roku 2020 je AGON by AOC jednou z předních značek v oboru herních monitorů a nejlepší volbou hráčů z celého světa.

Další informace najdete na oficiálních stránkách AGON by AOC nebo sledujte AGON by AOC na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu

 

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q4

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz