Rychlejší námořní importy z Asie se službou "Adria Express" od cargo-partner

Mezinárodní poskytovatel přepravy a info-logistiky znovu posílil nabídku služeb námořní přepravy a představil nové spojení z Asie do Evropy přes Koper, Rijeku a Terst. U zásilek do střední a východní Evropy umožňuje přeprava přes jadranské přístavy značnou časovou úsporu v porovnání se směrováním přes severní přístavy.

Rychlý nárůst poptávky po dovozu z Asie v posledních měsících vedl k obrovskému nedostatku prázdných kontejnerů v asijských přístavech, takže importéři čelí dlouhým čekacím dobám a nízké spolehlivosti dodávek. Aby svým zákazníkům nabídla rychlejší alternativu k námořní přepravě prostřednictvím severních evropských přístavů a zaručila vysokou dostupnost, představila společnost cargo-partner službu "Adria Express".

FCL: V průměru o 5-8 dní kratší tranzitní čas než přes severní přístavy

Doprava přes jadranské přístavy výrazně šetří čas, zejména při dodávkách do střední a východní Evropy a jižního Německa. Tranzitní časy z asijských přístavů do Koperu, Rijeky a Terstu jsou v průměru o 5 až 8 dní kratší než do severomořských přístavů, jako jsou Hamburg nebo Bremerhaven. Při FCL nabízí cargo-partner pravidelné linky ze všech hlavních čínských přístavů přes tyto tři námořní přístavy a se službou PRIORITY zaručuje vysokou dostupnost vybavení.

Stefan Krauter, generální ředitel cargo-partner, o strategickém rozšíření služeb námořní přepravy: "Navzdory globální situaci COVID-19 a nižším objemem přepravy, pokračujeme v investování do rozšiřování portfolia našich služeb námořní přepravy, a to FCL i LCL. Kromě rychlejších časů přepravy do zemí střední a východní Evropy nabízí Koper výhodu rychlého a flexibilního zpracování. S naším iLogistics centrem v Lublani poskytujeme ideální místo pro další distribuci napříč celou střední a východní Evropou. Například naši zákazníci z automobilového průmyslu těží z výhodného spojení s automobilovými klastry v jižním Německu, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku.

LCL: Týdenní lodění z Číny, Indie, Jižní Koreji a Vietnamu

cargo-partner také provozuje pravidelné spojení z Asie přes jadranské přístavy Rijeka a Koper v LCL segmentu. Kromě týdenních služeb z hlavních čínských přístavů do Rijeky, společnost cargo-partner v loňském roce rozšířila své portfolio LCL služeb o týdenní servis z Xiamenu, Tianjinu, Qingdaa, Dillí, Mundry, Busanu a Hočiminova města do Koperu. Z Rijeky pokrývá poskytovatel logistických služeb především Srbsko, Chorvatsko a Bosnu a Hercegovinu, zatímco terminál Koper / Lublaň se používá především v konsolidační službě do Rakouska, Maďarska, jižního Německa, Rumunska, Bulharska a Slovenska.

"I při LCL přepravě můžeme zaručit preferenci přidělení kontejnerů, přednostní místa na lodích a vysokou stabilitu služeb. Díky přímé konsolidaci jsou minimalizovány rizika při nakládce. S vlastní sítí kanceláří a skladů v Asii i v Evropě jsme schopni nabídnout flexibilní "end-to-end" řešení z jednoho zdroje, "vysvětluje Stefan Krauter.

Součástí služby je pre- a on-carriage, jakož i celní odbavení a komplexní logistické služby prostřednictvím sítě skladů cargo-partner ve střední a východní Evropě. V případě FCL přeprav poskytuje cargo-partner také podrobné informace o sledování zásilek v reálném čase pomocí aplikace "Intelligent Container Tracking".

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 obrat přesáhl jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3150 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz