Společnost cargo-partner daruje mobilní příbytky obětem zemětřesení v Chorvatsku

Týmy společnosti cargo-partner z celého regionu se spojily, aby pomohly rodinám, jejichž domovy byly zničeny zemětřesením dne 29. prosince. Společnost darovala dvanáct nových kontejnerů, které budou sloužit jako ubytování pro tyto rodiny, zatímco místní úřady jim pomohou s rekonstrukcí jejich domů.

Zemětřesení, které zasáhlo střední Chorvatsko dne 29. prosince 2020, zanechalo mnoho lidí bez střechy nad hlavou. Řada z nich stále nocuje venku a chladné počasí situaci ještě zhoršuje. Aby byla obětem zemětřesení poskytnuta rychlá pomoc, spojila se společnost cargo-partner s místními organizacemi a darovala dvanáct nových kontejnerů pro ty, kteří přišli o domov.

Projekt pomůže více než dvanácti rodinám

K 21. lednu bylo na daná místa dodáno osm kontejnerů, zbývající čtyři budou dodány do 23. ledna. Každý kontejner je vybaven základním nábytkem a vybavením, včetně čtyř postelí, malé kuchyňky, topení a chemického WC. V jednom kontejneru se ubytují čtyři lidé, projekt tak poskytne útočiště nejméně dvanácti rodinám. Iniciativa je koordinována s místními úřady, aby bylo zajištěno, že se pomoc dostane k těm, kteří ji nejvíce potřebují.

Pan Zoran Starcevic, jednatel společnosti cargo-partner v Chorvatsku, uznává potřebu rychlého řešení: „Navzdory chladu a sněhu spí v současné době mnoho lidí venku nebo ve svých autech. Protože většina z těchto rodin vlastní hospodářská zvířata, musí zůstat v blízkosti svých domovů. Děláme vše pro to, abychom co nejrychleji poskytli pomoc tam, kde je třeba.“

Pomoc od týmů společnosti cargo-partner v sedmi zemích

Kromě týmu společnosti cargo-partner v Chorvatsku, který daroval pět kontejnerů, se k projektu připojily také organizace cargo-partner v Rakousku, Srbsku, Slovinsku, Maďarsku, Rumunsku a Bosně a Hercegovině. Výkonný ředitel společnosti cargo-partner v Chorvatsku považuje tuto iniciativu za potvrzení podnikových hodnot: „Naše firemní motto „Bereme to osobně“, zahrnuje také silný smysl pro společenskou odpovědnost a solidaritu. Kromě daru od naší společnosti bych chtěl také poděkovat našim zaměstnancům v Chorvatsku, kteří se okamžitě soukromě organizovali a vybírali peníze, aby je věnovali těm, kdo byli nejvíce postiženi zemětřesením.“

Poté, co se chorvatská humanitární organizace Dobra Volja doslechla o iniciativě společnosti cargo-partner, oslovila jej s nabídkou dalšího projektu. Nezisková organizace shromáždila několik palet darů z Německa, které obsahovaly oděvy a další základní potřeby. Společnost cargo-partner poskytla organizaci bezplatné služby skladování, logistické služby a Dobra Volja zase poskytla část věcí lidem, kteří se stěhují do nových kontejnerových domů.

Pan Zoran Starcevic uznává, že je potřeba udělat ještě mnoho kroků: „Rodiny, jimž jsme doposud byli schopni pomoci, jsou velmi vděčné za toto efektivní dočasné řešení. A co je nejdůležitější, kontejnerové příbytky jim poskytují teplé místo k bydlení, zatímco pracují na rekonstrukci svých domovů. Situace je stále velmi kritická, ale naštěstí mnoho dalších organizací zahájilo podobné iniciativy, aby obětem poskytly pomoc. Pomoc je na cestě, a to dává lidem sílu bojovat za lepší budoucnost.“

Vídeň, 21. ledna 2021

O společnosti cargo-partner

cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. Díky dlouholetému působení na trhu přichází cargo-partner s řešením na míru pro různorodé portfolio zákazníků napříč odvětvími. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 dosáhla obratu přes jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3150 zaměstnanců.

Více informací Vám v případě zájmu poskytne:

Marie Speigner / Public Relations

cargo-partner GmbH

Airportstrasse 9

2401 Fischamend, Rakousko

Tel.: +43 5 9888-11332

E-Mail: marie.speigner@cargo-partner.com, www.cargo-partner.com

 

 

 

Kontakt
cargo-partner ČR s.r.o.
Mezinárodní poskytovatel logistických služeb
Aviatická 12/1048
160 08, PRAHA 6
Telefon: +420 235 002 626
E-mail: katerina.petrova@cargo-partner.com
http://www.cargo-partner.com



Kontaktní manažer: Ing. Andrea Kavkova
Email: andrea.kavkova@cargo-partner.com

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz