Parker Hannifin se podílí na udržitelnějším stavebním průmyslu

Klecany, 26. září 2019 – Svět se v posledních letech velmi dynamicky mění. Neustále rozšiřujeme města, stavíme nové podniky, továrny a domy. Překonáváme neustále nové a nové stavební výzvy, které už nespočívají jen v efektivnější výstavbě, ale také ve snížení energetického a environmentálního dopadu.

Parker Hannifin jako světový leader v oblasti technologií a systémů pro řízení pohybu vyvíjí systémy pro letectví a lesnictví, na které je neustále kladen vysoký nárok na snížení emisní stopy a hmotnosti strojů. Tyto systémy lze aplikovat i pro stavební průmysl. Ať už se jedná o použití alternativních, lehčích materiálů nebo technologii 3D tisku.

Další možností, jak snižovat ekologickou zátěž stavebních strojů je částečný rozdělení centrálních hydraulických systémů do menších, lokalizovaných okruhů a s tím spojené snížení nepotřebných potrubí. Částečně totiž lze hydraulické systémy nahradit elektricky ovládanými pohonnými jednotkami, jejichž vývojem a implementací se v poslední době Parker Hannifin intenzivně věnuje.

Výkon na vyžádání s pomocí elektrohydraulických čerpadel (EHP)

Elektrohydraulická čerpadla jsou velmi podobná konvenčním systémům, ale pracují bez vnitřního spalovacího systému. Místo toho používají elektromotor, který je spojen s hydraulickým čerpadlem ovládaným výkonným mobilním pohonem. Jejich princip spočívá v úspoře nákladů využíváním výkonu na vyžádání a také chodu s proměnnými otáčkami čerpadel/motorových jednotek. Umožňují tak čerpadlům EHP snižovat spotřebu paliva o 5 – 20 % a současně také hladinu hluku i emisí.

 

Úspora a rekuperace energie se systémy elektrohydrostatických servoovladačů

Zatím co čerpadlo EHP už je nyní užíváno, systémy elektrohydrostatických servoovladačů (EHA) jsou zatím řešením zítřka. Poprvé byly použity v leteckém a kosmickém průmyslu. Jedná se o samostatné hydraulické systémy, které nevyžadují žádné škrticí ventily, takže všechny funkce stroje jsou na sobě nezávislé. Každá funkce má vlastní čerpadlo, které je použito jako motor při rekuperaci energie. Eliminováním konvenčního řízení ventilů se výrazně snižují ztráty energie, díky čemuž se odhaduje, že systémy EHA dokáží snížit spotřebu paliva strojů až o 50 %.

EHA a EHP v komplexních systémech

Nejlepší řešení ve většině případů spočívá v přizpůsobení jednotlivých technologií dané aplikaci. Například kombinací technologií EHA a EHP. Pro bezproblémový návrh a realizaci podobných systémů nabízí Parker širokou řadu souvisejících hydraulických prvků a komponent, které se vyznačují především vysokou kvalitou a životností, aby pomáhali minimalizovat dopady systémů na životní prostředí.   

O společnosti

Parker Hannifin, patřící do Fortune 250, je mezinárodním lídrem v oblasti technologií a systémů pro řízení pohybu. Již 100 let poskytuje řešení pro zákazníky z mobilních, průmyslových a leteckých oborů. Zjistěte více na www.parker.com.

 

Obchodní pobočka firmy, Parker Hannifin Sales CEE s.r.o., má sídlo v Klecanech. Prodej v České republice a Slovenské republice je rozdělen do dvou skupin: Velcí zákazníci jsou obsluhováni přímo obchodní pobočkou v Klecanech, obsluha menších zákazníků a servisní služby jsou zajištěny prostřednictvím sítě distributorů – www.parker.cz/distribuce, certifikovaní a premier distributoři provozují prodejny s názvem ParkerStore.

Kontakt
Aetna, spol. s r.o.
Komunikační agentura
Hlinky 162/92
60300, Brno
Telefon: +420 511 114 711
E-mail: hadra@aetna.cz



Kontaktní manažer: Marek Hadra
Email: hadra@aetna.cz

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz