Zaměstnanci společnosti E.ON při úklidu Česka letos posbírali bezmála dvě tuny odpadu

Společnost E.ON se letos už počtvrté zúčastnila celonárodní dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Tato akce vznikla z iniciativy sdružení Ukliďme Česko a proslavila se díky soutěži E.ON Energy Globe. Zaměstnanci energetické společnosti letos naplnili více než 130 pytlů a posbírali tak bezmála dvě tuny odpadu.

V pátek 5. dubna zaplnily ulice Českých Budějovic i Brna skupiny zaměstnanců společnosti E.ON. Celkem 70 dobrovolníků z jejich řad mělo za cíl odstranit černé skládky a nepořádek v ulicích. Brněnské týmy vyčistily nábřeží podél řeky Svitavy a černou skládku v ulici Havraní. Českobudějovičtí se pustili do úklidu cyklostezky kolem Vltavy a černé skládky u Vávrovského rybníka.

Zaměstnanci E.ON během akce posbírali bezmála dvě tuny odpadu. U řeky Svitavy v Brně naplnili nepořádkem 16 pytlů, na černé skládce pak dalších 30. V Českých Budějovicích pak tým na pravém břehu Vltavy zaplnil hned 50 pytlů a u Vávrovského rybníka pak 40 dalších.

„Jsme rádi, že soutěž E.ON Energy Globe pomohla zviditelnit projekt Ukliďme Česko, v rámci kterého dobrovolníci uklízejí černé skládky a nepořádek po celé České republice. Je skvělé, že se naši zaměstnanci do akce aktivně zapojili a pomohli s úklidem hned ve dvou městech,“ popisuje mluvčí společnosti Božena Herodesová.

Už pátým rokem pokračuje spolupráce společnosti E.ON se spolkem Ukliďme Česko. Ten každoročně koordinuje několik uklízecích týmů po celé České republice. Se svou iniciativou Ukliďme Česko vyhrál spolek v roce 2014 soutěž E.ON Energy Globe, která oceňuje ty nejzajímavější projekty a nápady z oblasti ekologie, inovací a úspor energií. „Díky úspěchu v soutěži E.ON Energy Globe se zvýšil zájem lidí o naši úklidovou akci. Letos trháme rekord, k úklidu se přihlásilo více než 3 000 dobrovolníků. Společnost E.ON patří mezi jednu z několika firem, které se akce tradičně účastní,“ popisuje Radek Janoušek ze sdružení Ukliďme Česko.

„Sdružení Ukliďme Česko nám každý rok zajišťuje rukavice a pytle na odpad pro dobrovolníky a společně s městem nám pomáhají i s vytipováním jednotlivých lokalit a svozem nasbíraného odpadu,“ objasňuje členka organizačního týmu soutěže E.ON Energy Globe Vladimíra Glaserová, která zároveň koordinuje účast svých kolegů na akci Ukliďme Česko. Úklidová akce je jen malou částí ekologických projektů společnosti E.ON. „Jestli náš úklid dokáže alespoň pár lidí přimět k přemýšlení o ekologii, pak to má smysl,“ dodává Vladimíra Glaserová.

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Kontakt
LESENSKY.CZ
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.
Veveří 114
61600, Brno
Telefon: +420 777 942 701
E-mail: info()lesensky.cz
http://www.lesensky.cz



Kontaktní manažer: Petr Lesenský
Email: pr()lesensky.cz
Telefon: +420774743800

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz