Výběru virtuálního sídla věnujte náležitou pozornost. Výhody, které to vaší firmě může přinést, za trochu snahy určitě stojí

Výběr virtuálního sídla pro vaši společnost je velice důležitým krokem na cestě za prvními úspěchy v podnikatelském snažení. To, jakého provozovatele vaší virtuální kanceláře zvolíte, bude váš byznys ovlivňovat hned od samého počátku. Na základě čeho se rozhodnout, aby se z vaší volby dalo vytěžit co nejvíce? Pokud si nejste jistí, trochu vám napovíme a sami brzy zjistíte, co je pro váš byznys nejlepší.

Výběr virtuálního sídla ve 4 krocích

Vaše rozhodování by mělo mít několik fází a má-li být jeho výsledek pro vaši firmu opravdu přínosný, věnujte každé z nich dostatek času a pozornosti. Pojďme si tedy jednotlivé kroky ve zkratce přiblížit.

1) ROZMYSLETE SI, ZDA CHCETE MÍT SÍDLO V ČESKÉ REPUBLICE NEBO V ZAHRANIČÍ.

2) POSKYTOVATELE VIRTUÁLNÍCH KANCELÁŘÍ, KTERÝ SE VÁM Z NĚJAKÉHO DŮVODU ZAMLOUVÁ, SI DŮKLADNĚ PROKLEPNĚTE.

3) ZVOLTE SI Z JEHO NABÍDKY NĚJAKOU LUKRATIVNÍ ADRESU.

4) OVĚŘTE SI ROZSAH A KVALITU DOPLŇKOVÝCH SLUŽEB.

Doma nebo v cizině?

Umístit sídlo vaší společnosti do zahraniční můžete samozřejmě z nejrůznějších důvodů. Tím nejobvyklejším však zpravidla bývají nízké daně. Naše firmy, které se k takovému postupu rozhodnou tedy zpravidla vybírají mezi tzv. daňovými ráji a přestože byla tato možnost v minulosti využívána vcelku hojně, její atraktivita pozvolna klesá. Je to způsobeno nejenom čím dál intenzivnějším tlakem vlád těch zemí, jejichž rozpočty jsou takovým jednáním ochuzeny o část příjmů, ale také faktem, že společenská přijatelnost tohoto způsobu podnikání je stále nižší a nižší.

Poskytovatele vašeho sídla si prověřte

Ať už se rozhodnete zakotvit vaši společnost doma nebo v zahraničí, uděláte nejlépe, když si vytipovaného poskytovatele virtuálního sídla co nejdůkladněji proklepnete. Není to rozhodně nic neobvyklého. Musíte si uvědomit, že jméno vaší firmy bude do určité míry spojováno i s jeho reputací a v krajním případě by tím mohl utrpět váš byznys, nebude-li vše v naprostém pořádku. Informací je na internetu dostatek a tak stačí nahlédnout do nejrůznějších živnostenských rejstříků, případně se žádostí o reference oslovit i některé ze stávajících klientů prověřovaného poskytovatele.

Berte to tak, že svěřujete provoz vaší kanceláře do rukou někomu, koho dobře neznáte a musíte proto nabýt jistoty, že se jedná o někoho solidního, kdo vám zajistí služby na skutečně profesionální úrovni!

Na adrese záleží víc, než možná tušíte

Sídlo firmy v některé z lukrativních čtvrtí velkého města typu Prahy, případně Brna, odvede kus práce za vás a to doslova. Postará se vám totiž o zvýšení prestiže, jelikož většina lidí na firmy sídlící v takových lokalitách pohlíží jaksi podvědomě jako na ty úspěšné. Máte-li na svém webu či na vizitkách uvedenu nějakou „dobrou adresu“, pak vám to zpravidla značně usnadní navazování obchodních kontaktů a přispěje rovněž k rozšíření klientely.

Citlivě vybraná adresa pro oficiální sídlo vaší společnosti může být skutečně jedním z hlavních trumfů, které se vám dostanou do ruky. Je však dobré vědět, co v tomto ohledu cenu má a co nikoliv. Některé z adres jsou totiž podnikateli jako sídla jejich firem využívány tak intenzivně, že je jejich exklusivita poněkud diskutabilní. Sdílet totožnou adresu se stovkami dalších podnikatelských subjektů tedy není nejlepší nápad, protože taková věc vám k potřebné prestiži obvykle nijak nepomůže. Použijte rozum a zvolte z nabídky vybraného poskytovatele nějakou méně „oblíbenou“ ulici v dobré čtvrti. Zejména Praha, Brno, Plzeň, ale i některá další města v republice jich mají jistě k dispozici celkem dost.

Výběr nejpopulárnějších firemních adres

MĚSTO

ULICE

PRAHA

Rybná, Kaprova, Koněvova, Jaurisova, Kubelíkova, Vinohradská, Korunní

BRNO

Lidická, Příkop, Oblá, Vídeňská, Merhautova, Botanická

PLZEŇ

Sokolovská, Žlutická, Klatovská třída, Kralovická, Tachovská

OLOMOUC

Nádražní, Trnkova, Olomoucká, Stiborova, Foerstrova

OSTRAVA

V Zátiší, 28. října, Výškovická, Švabinského, Opavská

H. KRÁLOVÉ

Štefánikova, Pod Zámečkem, třída Edvarda Beneše, Hradecká, Jungmannova

Ptejte se i po doplňkových službách!

Řadu služeb budete určitě v menší či větší míře potřebovat a čím víc vám jich poskytovatel vaší virtuální kanceláře dokáže zajistit, tím lépe. Rozhodně nesmí chybět recepce s řádným označením vaší firmy a s personálem, který bude mít na starosti přebírání veškeré korespondence a zásilek, stejně tak jako i vyřizování telefonických hovorů. Nějaká zasedací místnost pro účely úředních či obchodních schůzek by vám rovněž měla být k dispozici a ujistěte se, že se vám dostane i výpomoci s běžnou administrativou. Takové kopírování a skenování dokumentů, příprava propagačních materiálů a dalších nezbytností vám jistě občas přijde vhod.

Vybírejte s rozumem a užijete si všech výhod!

Nějaká konkurenční výhoda se při podnikání vždycky hodí. A to ať už se jedná o dotace nebo třeba o vlastnictví žádaného know-how. Prestižní adresa u solidního poskytovatele firemních sídel je pak takovou konkurenční výhodou zcela nepochybně. Přiláká klienty a pomůže vám s rozšířením vašich obchodních možností. Dostane se vám i takřka plnohodnotného kancelářského zázemí a to vše získáte jen za zlomek částky, kterou byste byli nuceni pravidelně vynakládat na provoz vlastní skutečné kanceláře.

Musíte si ovšem umět vybrat!

Zvládnete to nyní lépe nebo jsme vám ani trochu nepomohli? Anebo vám snad v našem textu něco podstatného schází?

Tiskové zprávy
Přehled zpráv
Vyhledávání

Přihlášení
Novináři
Firmy

Kategorie
Automobilový průmysl
Banky, fondy, pojišťovny
Bižuterie, sklo, keramika
Cestovní ruch
Církev a náboženství
Daně a makroekonomika
Doprava, přeprava, skladování
Drogistické zboží
Dřevařský, papírenský průmysl
Ekologie a životní prostředí
Ekonomika
Elektrotechnický průmysl
Energetika
Erotický průmysl
Finance, burzy, obchod
Chemický průmysl
Informační technologie
Komunikační technika
Kosmetika a kadeřnictví
Kultura, umění
Kurýrní služby, zasilatelství
Letectví
Média a reklama
Móda a životní styl
Nábytek
Nadace, charitativní a humanitární organizace
Nemovitosti
Počítače a software
Policie, armáda
Politika, diplomacie
Potravinářský průmysl
Právní služby
Společnost
Sport
Stavební průmysl, architektura
Strojírenský průmysl
Školství, vzdělávání a věda
Technika, audio, video, foto
Textilní průmysl, oděvní a koedělný průmysl
Těžba a zpracování nerostů, hutnictví
Zábava a volný čas
Zahraniční politika, Evropská unie
Zaměstnání a kariéra
Zdraví, zdravotnictví a léčiva
Zemědělství
Ženské záležitosti


PressOnLine.cz

Portál pro publikování tiskových zpráv, PR článků

tiskové informace, tiskové zprávy, PR články

Portál o bydlení, dekorace a nábytek

PressOnLine.cz


Provozovatel: Michal Šviga
E-mail: michal@sviga.cz